Nykredit går forrest med et nyt tiltag til grøn maskinfinansiering

Nykredit vil gøre det billigere at finansiere bæredygtige og grønne maskiner og andet udstyr til landbruget. Nu er Nykredit Leasing klar med en liste over bæredygtige maskiner og udstyr, der fremmer den grønne omstilling. Listen er udarbejdet af SEGES, som hører under Landbrug og Fødevarer.

Hvilke maskiner er omfattet af grøn maskinfinansiering

SEGES, som hører under Landbrug og Fødevarer, har udarbejdet listen. SEGES har i arbejdet med maskinlisten blandt andet lagt vægt på, at udstyret sparer på hjælpestoffer og mindsker energiforbruget. Det offentlige har før haft tilskudsordninger til nye teknologier, og SEGES har også skelet til de maskiner og redskaber, der var omfattet dengang.

Grøn maskinfinansiering dækker udstyr på listen. Eksempel: En traktor, som ikke står på listen, kan ikke finansieres via Grøn Maskinfinansiering, også selvom den kører på dæk, eller der er tilkøbt et redskab, som står på listen. Dækkene og redskabet kan godt finansieres med Grøn Maskinfinansiering. 

Se listen her

Nykredit går forrest

Nykredit Leasing har afsat 500 mio. kr. til særligt fordelagtige vilkår for finansiering af maskiner og redskaber, som er på SEGES teknologiliste, og som fremmer den grønne omstilling i landbruget. Læs mere om baggrunden, og om hvad SEGES og Rådet for grøn omstilling udtaler i den forbindelse.

Læs artiklen

Grøn teknologi - Godt for miljøet og for pengepungen

Læs hvorfor Jens Christian Thorsen, der er landmand på Falster, har været hurtig til at tage nye, grønne teknologier til sig, til trods for at maskinerne er dyrere end de konventionelle. For ham er det et spørgsmål om business. Han er hverken religiøs eller økologisk, men vil gerne være med til at spare samfundet få kemikalier.

Læs hele historien her

Kontakt Nykredit Leasing omkring Grøn Maskinfinansiering

Du er velkommen til at kontakte vores leasingkonsulenter med kompetence indenfor landbruget, hvis du vil høre mere omkring Grøn maskinfinansiering. Er du kunde i Nykredit i forvejen, er du velkommen til at kontakte din landbrugsrådgiver.

Find din lokale landbrugskonsulent her

Betingelser og vilkår

Er du bank- og/eller realkreditkunde i Nykredit får du særligt fordelagtige betingelser:
- 0% i fast rente
- Ingen etableringsgebyrer

Er du ikke bank og/eller realkreditkunde i Nykredit kan du finansiere til 1,25% i fast rente uden etableringsgebyr.
Udstyret skal være på Teknologilisten, som er udarbejdet af SEGES og indeholder udstyr, som understøtter den grønne omstilling i landbruget.
Finansieringsaftalen (leasing eller købekontrakt) skal være på min. 100.000 kr.
Kunder til Grøn Maskinfinansiering skal kreditvurderes på normal vis.